Yh yh!

Sonen är kanske inte så verbalt utvecklad som många andra i hans ålder, men ”yh yh” betyder hund och är det som hunden säger, enligt honom. Det är också vad han säger om den tröja han fick idag, samtidigt som han klappar sig på magen.

Hundtröjan

Hundtröjan, sydd av ett svart mellanting av trikå och college ur mina gömmor, en restbit röd slattrig trikå (yh) och orange resår, är resultatet av ett mönstertest. Jag har 3 m underbart kanintyg från jnydesign, kanske är jag enda i landet och kan ju inte börja klippa i det hur som helst, inte med ett oprovat mönster. Jöutas int, för att ta till mitt modersmål. Så tunikamönstret ur Ottobre 6/2007 som jag ritade för raglanärmarnas skull har jag gjort kortare och rakare och kanske jag snart vågar mig på kanintyget. Skulle vara så snyggt med en kanintröja… Men halshål till småbarn är nog ett litet problem, nån form av knäppning eller liknande borde man kanske ha eftersom huvudet är så stort i förhållande till kroppen att enkla, runda halshål tenderar att bli stora för att tröjan ska gå på. Får nog fila lite till innan kaninerna hamnar under saxen, men huvudsaken är väl att sonen gillar sin yh-tröja.

Annons

4 tankar på “Yh yh!

  1. Alltså vad snygg yh!yh! tröja! Och skötunderlägget med för den delen. Gillar skarpt det gröna. 🙂 Påminner om mammas och pappas bröllopspresentspåslakan (som fortfarande finns och är min favorit av deras lakan, det var kvalitet på den tiden, jag har själv snott ett dynvar som minne) som de haft sen 1975. STORA gröna blommor som säger ”trygg barndom”.

  2. Pingback: Ofrivilllig polo « Malins Mångahanda

  3. Pingback: 3. Elefanter och en fru « Malins Mångahanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s