Hennes mamma läser nog inte…

Adelinas 2-årspresent

Äldst i mammabarngruppen fyller två i nästa vecka och när vi blev bjudna på kalas såg jag min chans att få omsättning för en tygbit som inte motsvarat mina förväntningar. Tyget är beställt från Myllymuksut och jag trodde det skulle vara rödare än det var, det var lite för rosa och flickigt, så det har fått ligga i fred i ett år. Jag tycker det är ett snyggt tyg, men jag har inte haft användning för det förr. Däremot var det roligt att sy en tshirt till Adelina av det. Roligt för att det gick snabbt, blev bra på en gång och för att mönstret som jag konstruerade själv fungerade. Jag har haft sonen som provdocka, han tyckte nog den var fin och jag tyckte den passade bra, min enda oro är att den ska vara i mindre laget för tjejen som ska få den.

Modellen på halshål är ny för mig, jag har aldrig sytt sprund förr såhär, men efter att yhyh-tröjan fick ett så stort halshål ville jag göra någon sorts knäppning. Inspirerad av Gekkos sprundskola försökte jag mig på det här och det blev bra med en gång. Knappen och bandet jag gjorde tränsen av är ur gömmorna, även om jag fick byta knapp efter att tränsen var sydd för då var knappen jag först valt för stor…

Namnlappen, min ”Hand made by MalinJohanna”, stör mig lite. På vissa plagg passar det att ha en stor lapp i en söm, men på den här ville jag inte ha någon flagga så jag sicksackade fast den istället. Tycker ändå den stör lite, men jag är inte tillräckligt blygsam för att lämna bort den heller. Drömmen vore ju snygga vävda lappar från minanamnband.se, men ännu har jag inte kunnat överge tanken på att göra egna. En idé jag inte testat är att trycka på bomullsband, kanske det skulle bli bra?

 

5 tankar på “Hennes mamma läser nog inte…

 1. Den blev ju jättefin! Håller med Ika om pricken över i!
  Det har varit riktigt roligt att inspireras av er som ”kan” sy i mamma-sy-gruppen, men ”kan” menar jag ni som har erfarenhet och inte är blygsamma att sätta eget namn på plagg och kreation, jag diggar sånt!
  Hör av dig bara när du sen e i stan och vill komma och hälsa på, ni e välkomna!
  Allt gott.
  S

 2. Pingback: Deras mamma läser nog inte heller « Malins Mångahanda

 3. Pingback: Prickig omlottbody « Malins Mångahanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s