Shorts i expressfart

Mitt bloggande följer ingen strikt kronologisk ordning, men sådana detaljer ska man väl inte hänga upp sig på. Snarare handlar det om vad som blivit fotat och editerat. De här shortsen syddes i alla fall för snart två veckor sedan, hastigt och lustigt.

Hela den dagen var lite lustig. Jag hade en lång lista med saker att göra, för på natten skulle vi köra iväg mot Åbo och semestern. Men på förmiddagen ringde telefonen och jag fick veta att en kurs jag gått på distans i vår kunde tentas samma kväll, eller i augusti. Med ”beijes” födelse (har nog stavat sonens benämning på vad jag har i magen fel tidigare)  i augusti kändes inte en tent just då vidare lämpligt, så varför inte skriva tenten samma kväll? Det var värt ett försök och när sonen sov sin eftermiddagslur tittade jag lite på kursmaterialet. Ett tag sen kursen avslutades, men jag insåg att det inte var nån vidare idé att plugga, eftersom det var allt för mycket för två timmar. Läste lite sammanfattningar jag själv skrivit som övningsuppgifter och med det fick det vara bra. Fortfarande sov sonen…

Istället för att återgå till vad som fanns på min att-göra-lista påbörjades ett helt nytt projekt, ett par shorts. Tanken på att sy shorts har jag haft ett bra tag, utan att komma mig för att göra det. Nu, när det inte alls passade in egentligen, gjorde jag det, typiskt. Men det gick snabbt, tyg hade jag från förr och mönstret är ett eget som jag sytt byxor av tidigare. För att liva upp shortsen sydde jag på en lapp jag sprättat bort ur ett par jeans för flera år sedan. Jeansen köptes i Ryssland och lappen satt på insidan av en framficka och skavde mot benet så den blev inte långvarig där. Byxorna fick sedan ett hål på någon kemilaboration och har vandrat vidare till loppis för länge sedan. På de här shortsen passar lappen mycket bättre.

Idag har vi igen varit på kalas i mammabarngruppen och födelsedagspojken fick ett par shorts likadana som de här. Enda skillnaderna är att hans har bakficka och knytband i mudden i midjan. 

När sonen vaknade hade jag precis hunnit få shortsen klara, jag fållade sista benen när han ropade på mamma första gången. Och tenten, den tror jag att gick riktigt bra, är tacksam att jag inte visste om den tidigare. Nu slapp jag ju stressa över det och läsa i onödan…

1 tanke på “Shorts i expressfart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s