Tygfynd

Avnjöt en liten loppisrunda i hemstaden förra fredagen, medan sonen lekte med mina föräldrar och maken jobbade. Egentligen spanade jag efter en barnsäng, när Beije ska ta över spjälsängen behöver sonen nåt annat att sova i, men någon sådan hittade jag inte. Däremot kunde jag inte hålla mig från att köpa dessa två tyger, det röda ett dynvar och det bruna ett påslakan.

Vad det ska bli av dem är ännu öppet. Av det röda skulle jag vilja sy en liten klänning, men jag vet inte till vem och det bruna blir i bästa fall något till mig själv. I bästa fall skriver jag eftersom det är så sällan jag syr nåt till mig. Vanligtvis försöker jag hålla mig ifrån att köpa tyger om jag inte vet vad jag ska ha dem till, mest med hänsyn till våra bristande förvaringsutrymmen, de mängder tyg ”utan mening” jag redan har och av ekonomiska och ekologiska skäl, men man ska ju inte vara en slav under sina principer… Nån ekonomisk belastning var inte det här heller, och att understöda ett missionsloppis är ju en god sak i sig. Man kan alltid motivera tyginköp.

Jag köpte samtidigt ett gammalt mönster, men det tänker jag inte visa här för jag tror det får vandra vidare vid lämpligt tillfälle. Vet bara inte till vem ännu.

1 tanke på “Tygfynd

  1. Vilka underbara tygfynd!!! Så avis!!! Själv köper jag tyger hej vilt – borde nog tänka lite mer som du men kan liksom inte låta bli 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s