Stor mage i blommig gardin

Ibland har man mönster att ty sig till, ibland inte… Det här hör till den senare kategorin. I början på sommaren fick jag för mig att en topp med smock skulle passa min omfångsrika mage bra och jag rotade omkring i tyggömmorna men höll inte på att hitta någon tillräckligt stor bit. Inte förrän jag kom på att jag hade en gammal gardin som jag fått av en bekant som städat svärmors skrubbar efter hennes bortgång. Tyckte jag inte hade nåt att förlora på att sätta saxen i gardinen, hade ingen annan plan för det tyget, så jag jämförde med ett mönster i Kreativa Kvinnor nr 3 2007 och lade till en hel del för magen.

Sen började jag sy smocken… Hade ingen elastisk sytråd hemma, men var ivrig att komma igång så jag sydde fast vanligt gummiband på avigsidan med trestegssicksack. I efterhand insåg jag att det antagligen skulle ha lönat sig att vänta lite och köpa tråden istället. Det hela blev liggande för att jag inte orkade med gummibanden, skulle ha behövt tre händer minst. Idag spirade syinspirationen igen (efter att vi faktiskt lyckades med flytten av sov- och arbetsrum igår, jippiii!) så jag sydde i några rader gummiband till. Höll i gummibandet med tänderna och tyget med båda händerna. När jag var nöjd med höjden på min fusksmock på framstycket bestämde jag att det hela måste gå att lösa utan smock i ryggen, dessutom tog gummibandet slut. Så bakstycket är sist och slutligen ca 12 cm smalare än framstycket och har bara gummiband i övrekant, men två inprovningar i ryggen. Jag har klippt, provat, sprättat och sytt om vartannat idag, ibland utan vidare mycket framförhållning som vanligt.

Det gamla gardinstyget är inget vidare bra tyg för kläder, det är för glest och hotar att gå upp i sömmarna. Sidosömmarna har jag sytt ner och inprovningarna förstärkte jag med limtyg. Imorgon får jag se om toppen bara är ett engångsplagg, då ska jag till Ikea (jippii igen) och tänkte ha toppen på mig. Borde jag ta med en extra tshirt för säkerhets skull månne? Och sist och slutligen vet jag inte hur ”jag” det här är, jag är nog mesigare med min klädsel än så här i vanliga fall. Å andra sidan är jag bara gravid i en månad till så det gäller väl att passa på.

5 tankar på “Stor mage i blommig gardin

  1. Vad snyggt du lyckades med smocken! Har försökt själv med elastisk undertråd men har gett upp då jag inte ens kan få in den i min maskin. Måste kanske försöka på nytt efter att ha läst din beskrivning! Tycker tyger är jättefint och klänningen ser jättesnygg ut så vore jag du skulle jag bo i den den sista graviditesmånaden, den ser skön ut!! (är själv i v 38 och i behöv av sköööna kläder!) Superfint!!!

  2. Tack för kommentarerna!

    Susanna: Att kalla det för ”beskrivning” är kanske att ta i och jag tror nog att någon annan metod vore bättre. Lite ont i tänderna kan man få. Men jag har faktiskt blivit förtjust i den efter två dagars användning. Roligt att höra att du är ungefär lika långt i graviditeten, lycka till på slutrakan!

    Rino: Vi får se hur det blir med helbild, för det är just bilderna som bromsar min bloggartakt mest. Ska jobba på det…

    Monica: Du får låna den sen när det blir din tur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s