Pyjamaspojke

 

Den här pyjamasen blev nog färdig för en månad sedan, men som jag just skrev i en kommentar är det fotograferingen och bildbehandlingen som fördröjer bloggandet mest. Hur som helst var sonen i behov av sommarpyjamas för att inte behöva svettas lika mycket som sin gravida mor (finns det nån som kan ha det så varmt som en höggravid i juli?).

Det grönrandiga tyget var ursprungligen en klänning jag köpt på loppis. Den var så billig att jag inte kunde låta den stanna där. Jag tänkte mig i något skede en tvåårspresent av den (då när jag sydde tshirt efter tshirt), men lyckades inte passa in mönsterdelarna så att jag undvek hål och fläckar. En pyjamas som ”stannar inom familjen” var det inte lika noga med, så det blev klänningens öde. Först när jag satte saxen i den upptäckte jag att klänningen inte var sydd i trådriktningen, den går tvärs över, men jag tänkte att det inte är så noga… En söm mitt bak blev det också för att få det hela att räcka till.

Mönstret är inspirerat av boken Baby Cool och som modell använde jag en befintlig pyjamas och ett tshirtmönster. Egentligen kan man säga att det hela är en förlängd tshirt med en ”ögonformad” grenkil och tryckknappar på insidan av benen. Grenkilen i Baby Cool är jättestor, jämfört med den på köpispyjamasen, så jag kompromissade och gjorde en mittemellan. I Baby Cool har de dragkedja i grenen, men jag tyckte det både var jobbigare att sy och kanske obekvämare för sonen, så jag ersatte den med tryckknappar.  Förstärkte med ett stumt bomullsband innanför tryckknapparna för att tyget ska hålla.

Förra sommaren gjorde jag en liknande pyjamas, då av en av mina gamla pyjamastshirts, den kan man se på Sysidan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s