Intimhygienens dag

Förra veckan fick saxen gå varm en dag. Jag passade på att klippa till en del nödvändigheter inför vad som komma skall och har nu tygblöjor, bindor, amningsinlägg (eller heter det -ilägg?) och tvättlappar som väntar på att bli ihopsydda. Overlocken som brukar bo hos mig är egentligen min mammas, och har varit hos henne i över en månad nu, så det finns också annat som väntar på att bli ihopsytt. Den borde komma tillbaka den här veckan, så om inte Beije får för sig att titta ut i förtid, ska jag väl hinna få ihop åtminstone en del av allt jag klippt.

Tygblöjorna gör jag av frotté, gamla handdukar, och ofta ett bambutyg, har använt både bambuvelour, -trikå och frotté från Myllymuksut. Tyget på bilden är bomullsfrotté som mamma haft en badrock av. Glad tog jag emot vad som fanns kvar och snart ska det pryda Beijes stjärt.

Bindorna klipper jag till i flanell, och så gör jag ett ilägg av samma material som blöjorna. Kompletterar ilägget med PUL-tyg, laminerat tyg som jag också gör blöjskal av, för att undvika läckage. Bindorna har en öppning undertill så att man får ut ilägget, vilket underlättar både vid sömnad och tvätt.

Amningsiläggen är ett experiment, jag har inte sytt sådana tidigare, men vi får se hur bra de fungerar. Jag har använt rester från blöjtillverkningen, så materialen varierar, men jag har försökt hålla mig till bambu mot kroppen och ett tunnare lager frotté samt PUL ytterst.

Tvättlapparna är också ett experiment. Jag klippte en blöjtrasa i mindre bitar och för att göra dem lite tjockare och trevligare att titta på har jag klippt till trikå i lika stora bitar som blir baksida. Även detta ett bra sätt att använda spillbitar på, så de flesta trasorna får olika baksidor, vilket ju också är roligt.

Nu vill jag ha tillbaka overlocken, jag är redo!

Annons

3 tankar på “Intimhygienens dag

  1. Vilken fin blogg du har. Hittade hit från Strömming när hon bloggade om solhatten.
    Var hittar du PUL-tyg??? Jag har sökt det, inte aktivt men då och då men inte hittat till ett pris jag är beredd att betala. Vore intressant att höra var du hittat det
    Hej från Efwa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s