Gröna muddbyxor

De här byxorna är sydda till Beije enligt samma mönster som de i brun stretchfrotté. Tyget är ganska tunn manchester med smala ränder, rester från en jacka jag sydde till sonen förra hösten. Eftersom det är ett par manchesterbyxor ville jag gärna göra dem lite finare med någon detalj, därför fick de två små bakfickor som inte kommer att fylla någon funktion överhuvudtaget. Nåja, de ska väl inte vara obekväma heller.

Den ena fickan pryddes med en namnlapp. Vid det här laget har jag blivit rätt så förtjust i mina nanmlappar, roligt att kunna variera färg efter vad som passar (och vad man råkar ha hemma). Som vanligt kom jag dock inte ihåg namnlappen före plagget var så gott som klart, så den är sydd fast rakt igenom både ficka och byxa. Inte plats för någon plånbok här…

Den andra fickan försökte jag få till ett litet broderi på, ett hjärta var det bästa min fantasi kunde uppbåda. Idén med ett broderi har jag fått när jag tittat på avigsidan på mina applikationer och tänkt att de ju faktiskt ser rätt så intressanta ut från den sidan också. Så jag klippte ut hjärta i papper och sydde fast det med tät sicksack från baksidan och knaprade sedan bort papret. Sydde på med sicksack ett varv till. Eftersom jag inte blev helt nöjd med resultatet blev det bara hjärta på en ficka, fastän jag ursprungligen tänkt mig broderi på båda. Hur gör andra sånt här??

Annons

6 tankar på “Gröna muddbyxor

  1. Cool ide hur du gjorde hjärtat!!!! Jag har ingen aaaaning hur man gör sånt, men somliga har väl brodersymaskiner till sånt tror jag! Ditt resultat blev snyggt tycker jag – båda fickorna!

  2. Hej,
    Snygga byxor, sött broderi. Måste fråga dig vad du har för band till dina namnband. Vill också kunna variera färg efter det andra jag sytt. Och vad använder du för penna att skriva med?

    Angående hur man gör med broderier så brukar det bli bättre om man hur någon typ av mellanlägg på baksidan för att det inte ska dra sig. Om man har ett komplicerat broderi kan man också ha Solvy eller liknande på framsidan med sylinjer på. Det hade jag på mina kattgrytlappar (på sysidan finns bilder).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s