Från misslyckat till minstingens byxor

Det går inte alltid riktigt som man tänkt… Bäst att ta det hela i kronologisk ordning för att inte skapa onödig förvirring.

I våras, på vår förträffliga syjunta, tänkte jag sy byxor till sonen. Mönster hade jag, nåt jag ritat ur Ottobre (tror inte jag ändrade nåt, men är inte säker) och ett tyg som jag köpt för länge sedan med avsikt att sy sportshorts till mig själv. Det blev aldrig några shorts och sen blev tyget liggande. När sonen drabbades av akut byxbrist (nåja, jag var väl mer drabbad än han, vad bryr sig nån som knappt är två år om sånt?) hittade jag tyget i gömmorna och tyckte det skulle passa bra åt honom. På syjuntan klippte jag och upptäckte till min glädje att tyget räckte till två par. Sydde hastigt och lustigt ihop dem innan jag gick hem, men tyckte nog att de såg lite konstiga ut. Väl hemma visade det sig att byxorna snarare var långkalsonger och inte alls muddbyxmodell. Tyvärr är tyget inget som man kan tänka sig som långkalsonger, det är till största delen konstfiber misstänker jag, med en lite ”lurvig” yta, lite mocka-aktigt. Vet faktiskt inte vad det egentligen är eller ska kallas, har nog hittat det i någon stuvbitslåda.

Spektakelbyxorna blev liggandes, i bakhuvudet hade jag en tanke om att göra dem till babybyxor istället, men inspirationen saknades. Men de sista veckorna innan förlossningen, då jag kom till bottnet på flera av mina påsar med halvfärdigheter, tog jag äntligen itu med dessa byxor. I midjan klippte jag bort nästan tio cm och sydde fast mudd istället, i bensluten klippte jag också bort en del och fållade. Eftersom jag inte brukar få midjemudden tillräckligt tight blev det knytband även i dessa byxor (knytband som nu i praktiken visar sig vara för korta). Sist och slutligen passar byxorna riktigt bra på lillasyster. Det är bara materialet jag stör mig lite på, jag skulle inte välja konstfiber till babybyxor i vanliga fall.

1 tanke på “Från misslyckat till minstingens byxor

  1. Pingback: Dagsfärsk och ändå på mindre sidan « Malins Mångahanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s