Tillfixat: tryckknappar

Den här tröjan är inte direkt ny, det är ett tag sedan jag sydde den till storebror. Orsaken till att jag inte bloggat om den är främst att den i princip är likadan som denna, bortsett från kantningen och att den här har långa ärmar. Sval och skön bomullstrikå från loppis, tyget tog tyvärr slut när jag klippte till denna. (Å andra sidan kanske man får köpa ett nytt tyg då när ett gammalt tagit slut?) Tröjan har varit i flitig användning i sommar, men jag störde mig på att den inte satt bra upptill. Därför är den numera tillfixad med tryckknappar, och det var egentligen allt jag skulle säga om den. Ifall någon av de jag sytt tröjor till med likadant halshål också vill ha tryckknappar så är det bara att komma hit med plagget.

3 tankar på “Tillfixat: tryckknappar

  1. Smart att sätta tryckknappar i halsringningen. Och sovpåsen här under var jättegullig, tänk om man hade en sån liten att sy till.
    Såg i en kommentar på min sida att du hade mailat mig, men det har nog kommit på villovägar för jag har inte fått nåt. Undrade du något om mönsterböckerna? Jag svarar gärna på frågor om jag bara kan. Hör av dig igen.
    Sara/Ett Tu Tre

  2. Ah, tryckknappar är ju en ide´. Har du tång, eller hamrar du? Jag har börjat göra halsringningen i såna tröjor ännu tightare – dvs, klipper med sömsmån, men syr kantningen ovanpå den, så att inget tyg viks bort (detdär lät krångligt..) Nåja, iallafall gör det att den ser helknasig ut när man fotar den, men på barnet ser det helt ok ut (den prickiga tröjan i min blogg är ett exempel på detta…)

  3. Jag hamrar, än så länge, men funderar på om en tång skulle göra det hela enklare. Nu som då hamnar nån knapphalva snett och måste pillas bort. Eller så upptäcker man inte det när man hamrar utan den lossnar istället vid användning. Låter smart att göra alshålet mindre, nog räcker det ju ändå. Ska testa det nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s