Mera mössor

Mammabarngruppen har välsignats med ännu ett barn och när jag skulle sy en present till denna lilla kille tyckte jag det skulle passa bra med gråa och blåa ränder. Tyget är alltså från Mias tshirt, som Arvids mössa i förra inlägget fodrades med. Jag hade inget matchande att kanta med och matchar det inte är det bättre att ta nåt som inte ser ut som om det försöker matcha, därför grön kant på denna mössa. Och det samma gäller knytbandet, jag hade inget som matchade och lyckas aldrig sy snygga band av trikå, därför brunt bomullsband. Mönstret är samma Ottobremönster (5 2006) som jag använt tidigare. Tyvärr tenderar mössan att gå väldigt högt upp i nacken så jag har förlängt den baktill med några cm. Mössan är ganska stor, och nu när jag träffat pojken som är modell mindre baby inser jag att mössan antagligen passar först i vår. Hoppas bara att den inte hinner bli för liten tills det, vintern kräver nog varmare huvudbonader än den här.

Just med tanke på vintern är denna mössa sydd i microfleece, beställd av en mamma som jag redan sytt flera mössor åt.  Samma Ottobremönster, förlängd i nacken och dessutom sydd så att den ska gå lite längre ner i pannan. Här matchar kantning och knytband bättre. På bilden syns det inte men tvillingsömmen på kanten är sydd med två olika nyanser blå tråd där den ljusare är närmare fleecen. En detalj som blev snygg fastän det inte var nåt jag planerade. Jag tog två olika blå av den enkla anledningen att jag inte hade två rullar i samma färg och inte orkade spola en extra undertrådsrulle…

Lite svårt att veta var namnlappen gör sig bäst på mössor, men nu har jag valt att lägga den runt kanten mellan örat och pannan. Minst i vägen skulle den väl vara i nacken, men å andra sidan kan den kanske irritera där och så är det ju ingen som ser den i så fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s