Så skön!

Det har blivit flera sjalar på sistone; två trikåsjalar, en bärpåse och så den här ringsjalen. Alla beställda, jag blir så glad när mammor får upptäcka fördelarna och glädjen i att bära sina barn i sjal. När det gäller sjalar i vävda tyger söker jag alltid randiga tyger där ränderna sitter i ränningen (varpen) och inte är påtryckta, tyget ska vara lika på båda sidor för att jag ska vilja ha det. Man ska inte behöva fundera på vad som är rät- och avigsida på en sjal och ränderna vill jag helt enkelt ha för att jag tycker om ränder och har för mig att sjalar ska vara randiga.

Den här ringsjalen är sydd med nylonringar shoppade på nätet och ett bomullstyg jag hittade på rea. Tyget är två meter långt och funderar man över vikningen där tyget sitter fast i ringen kan man titta hos SjalBarn. För egen del blir det dock alltid något eget fastän jag försöker följa beskrivning, att inte kunna hålla sig till anvisningarna är ett släktfel. 

När sjalen var klar provade jag den med lillasyster i  och kunde bara konstatera att den är riktigt skön! Tyget passar väldigt bra till ändamålet och en ringsjal ger kanske en bättre ”påse” för barnet än vad en bärpåse gör. Jag har inte använt ringsjal speciellt mycket, vår egen är sydd av en gammal gardin och i något skede ska jag nog sy en av något bättre tyg. Av det här tyget har jag så att det räcker till en till ringsjal ifall någon är intresserad, det är bara att höra av sig. (Och hör ingen av sig kanske jag syr den till oss själva.) 

4 tankar på “Så skön!

  1. Fint tyg till sjal! Jag älskar min trikåsjal, har aldrig provat ringsjal. Förstod jag det rätt att du sytt trikåsjalar också? I vad för kvalitet på tyg då?

    Jag ska försöka mig på en mei tai när jag får tid!

  2. Jag sydde ett par mei taier till ynsta dottern när hon var riktigt liten (fick otroligt ont i ryggen av baby björnen), och nu behöver vi ju ingen ringsjal eftersom hon gärna går och springer själv, men om vi hade behövt hade jag klart kunnat tänka mig en sån som du har gjort här. Den är snygg på ett behagligt och stiligt sätt.

    Och mössorna i inläggen under är också fina. Själv saknar jag bra mönster på bebismössa i trikå men syr gärna hjälmmössor i vävda tyger till yngsta dottern.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s