Loppistyger och etisk konsumtion

På sistone har loppisbesöken duggat tätt, till stor del för att jag och Ika har ett försäljningsbord på loppis just nu. Vi når väl inga stora finansiella framgångar där, men mina tygförråd växer i en takt som jag ibland befarar överskrider takten jag gör mig av med saker på. Och det är inte bra med tanke på livet i vår lägenhet. Hur som helst har jag fyndat en hel del, förutom syskrinet jag skrev om tidigare. Mestadels dynvar, alla utom det understa tyget på bilden är dynvar och alltså inga stora tyger, men förklädesklänningar går ju alltid att göra om man inte hittar på något annat. Fodertyg har jag också hittat, bara någon dag efter att jag tänkt jag borde köpa sådant. Stora bitar, en vit, en brun och en grön. Därtill plagg som ska slaktas och sys om.

Och på tal om att handla på loppis… Ikväll har jag haft nöjet att höra på en mycket intressant och inspirerande föreläsning om etisk konsumtion. Började drömma om potentiella arbetsområden sen när jag inte längre är hemma med barn, allt från att jobba med konsumentupplysning till att sälja kläder sydda av loppisfynd. Det glädjer mig att så många inser hur mycket potentiellt handarbetsmaterial det finns på loppis bara man har ögonen öppna, samtidigt blir jag frustrerad av det överflöd på saker som finns och konsumeras. Så jag ska nog fortsätta med min ambition att inte köpa nya kläder om de inte är ekologiska, istället köpa på loppis och sy själv. Och hittills i år har det gått riktigt bra, så jag håller med Sokrates, som sa ”Det är en fröjd att se att det finns så många härliga saker på jorden som jag inte behöver”.

6 tankar på “Loppistyger och etisk konsumtion

 1. Så trevliga inlägg du har skrivit, detta och de två som kommer här under om syskrinet och den tovade blomman. Jag känner så väl igen det där med en övervikt mot IKEA vad gäller heminredning, men vi försöker också bryta den trenden här hemma genom att köpa bl.a. byråer i gyllene fanér i 50- och 60-talsstil på secondhand, och det är helt otroligt vad hemmet förändras bara genom en hallmöbel med lite mer karaktär. Tyger på loppis hittar jag tyvärr alltför sällan, men tittar efter dem gör jag varje gång jag är in på min lokala secondhandbutik. Fina tyger du har hittat! De röda och gula i övre hörnet ser spännande ut.
  Dessutom har jag mailat dig för att få din adress bekräftad, så jag skickar klänningen rätt.
  Hälsningar Sara

 2. halloj!
  me likes bytesförslaget!
  jag vet ju att jag såg vagnen i onsdags eller var det onsdagen före det, men du får berätta ändå hur den ser ut!
  jag ska fundera lite på vad E kunde behöva eller vad JAG vill ha till E av dina fina alster:)! finemang!
  S

 3. Jättefina fynd!!! Tillåt en okunnig att fråga: Vad är egentligen en dynvar???? Det understa tyget har jag en bit av som jag fått a mamma (som har fått det av min mormor). Äkta 60-tal kan jag meddela dig! Särskilt snyggt tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s