Sitterns nya kläder

babysitter

Det är nu en och en halv månad sedan babysittern fick nya kläder, med andra ord framskrider mitt bloggande i vanlig takt. Det var verkligen på tiden lillasyster fick en sitter och sedan den blev klar har den varit i användning någon stund varje dag. Egentligen skulle den få sina nya kläder mycket tidigare, den gamla klädsen gick sönder när storebror var baby, men det är ju bara två år mellan mina barn så hur skulle väl jag ha hunnit fixa det? Eller har det med tendensen att samla på sig halvfärdiga projekt att göra?

Hur som helst… Barnens pappa har suttit i denna sitter som barn, så också hans syskon och kusiner antar jag. Originalklädseln i blått bomullstyg med orange detaljer var sliten, en reva var redan reparerad en gång när sonen tog sittern i bruk. Ungefär samtidigt som han växte ur sittern gick revan upp igen och jag beslöt mig för att sy en ny klädsel. Som tyg använde jag två par utslitna manchesterbyxor. Konstruktionen på sittern är väldigt enkel, några böjda metallrör hålls ihop av tyget och i rygg och under baken finns tunna träskivor med superlon på som stöd och stoppning.

En bidragande orsak till att projektet blev liggandes så länge är nog att jag var osäker på hur jag skulle få till en bra passform. Jag mesar alltid ur ifall jag inte är helt säker på hur en sak ska göras och så lämnar det i någon påse. Sist och slutligen blev det bra, det kanske inte är så noga. Manchestern stretchar betydligt mer än originaltyget, det hade jag inte tagit med i beräkningen. På grund av det  är baken inte långt från golvet, men det fungerar. ”Kalsongdelen” (titta på bilden så förstår du) skulle nog kunna designas om lite för att se snyggare ut och jag misstänker att jag satt fästena för den för högt upp. Om jag orkar gör jag kanske om det, kanske till nästa barn…

1 tanke på “Sitterns nya kläder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s