Årskrönikan 2008

Nyår ger ju verkligen tillfälle för en listoman som jag att ta ut svängarna… Nu är jag inte inne i nån speciellt svänging period i livet, snarare en trött och förkyld sådan, men en årskrönika ska det bli. Och har du lust att göra din egen årskrönika och låna mina ”rubriker” så får du gärna lämna en kommentar (annars också förstås) så jag hittar till just din lista över året som gått.

Årets tyg: trikå i varierande färger och former! Det har blivit mycket mera töj i mina alster än det varit tidigare. Nåt speciellt tyg kan jag inte välja ut, skulle gärna säga exempelvis det numera legendariska kanintyget, men eftersom jag har svår saxångest kan jag inte göra det…

Årets barnplagg:  mest använt är nog lillasyters halare, ännu osedd här på bloggen fastän den till största delen syddes innan hon föddes. Omlottbodyn blev en favorit, tyvärr har jag inte hunnit sy nya sedan de två jag gjort blev för små. Å andra sidan har lillasyster nog kläder så hon klarar sig. Av storebrors kläder är det nog tigertröjan som platsar överst på listan.

Årets vuxenplagg: det var mycket glädjande att upptäcka att Suuri Käsityölehtis mönster på amningstshirt var riktigt bra, det får nog bli grunden till mönster för vanliga tshirts under 2009.

Årets mönster: jag är så glad över att jag fick Meedoms Börnetöj 0-3 år och hoppas den och andra mönsterböcker och tidningar hjälper mig att utveckla konsten att göra egna mönster framöver.

Årets pryl: det här var svårt… kanske mammas overlock som bott här största delen av året? Numera med ny kniv så att den verkligen skär kanterna också, det känns ovant men bra. Rullskäraren är en trevlig ny bekantskap från 2008, som nygammal grej toppar nog syskrinet listan. Och så säger jag bara ett ord; sybloggar!

Årets färg: svårt att nämna en, men i toppen trängs orange, hela skalan från gult till rött, bruna färger och vissa gröna nyanser.

Årets bästa: tygfynden på loppis! År 2008 lärde jag mig hitta tyg på loppis, hurra! Under 2009 fortsätter jag nog med min ambition att bara sy egna kläder eller köpa på loppis, alternativt ekologiskt nyproducerat. Kanske det gått så bra för att jag inte är någon shoppare av stora mått? Hur som helst känns det bra och som en motiverande utmaning.

Årets sämsta: våndan över att ambitionsnivån inte matchar tidsutbudet… Men jag är ju inte hemma för att sy, jag är ju hemma för att vara med barnen. Måste bara påminna mig om det ibland.

2009: Jag vill bli mindre slarvig med det jag gör, satsa mera på detaljer som höjer helhetsintrycket. Jag vill också lära mig brodera. Virkningen som jag började med 2007, men i princip hade paus med under 2008, vill jag också utveckla. Dessutom gav marknaderna jag deltog i under slutet av året mersmak, hoppas på mera sådant under 2009.

Gott nytt år alla ni som läser och alla ni som inspirerar mig!

1 tanke på “Årskrönikan 2008

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s