Besökare nr 10 025

rinotofflor

I höstas, när antalet besökare närmade sig 10 000 utlovade jag en present till den besökare som blev just nr 10 000 eller först efter det att kommentera bloggen. Tyvärr fungerade räknaren inte riktigt som jag förväntade mig, men besökare nr 10 025 kunde i alla fall koras. Och strax före jul postade jag ett paket till Rino, innehållandes dessa tofflor.

Tofflorna är stickade av samma förgarn som jag använder till blöjbyxor. Instruktionerna fick jag muntligen på Ekosoppi.  Jag fick veta maskantal och att tofflorna skulle stickas långa som storlek 42 ifall man ville ha stl 38. Först när jag satte mig ner för att börja på insåg jag att jo, jag visste maskantalet, men grovleken på stickorna visste jag inget om. Bra blev det ändå, de passade på min fot när de kom ur tvättmaskinen och det var bara att hoppas att Rinos fötter är lika stora. När tossorna var färdigstickade tovade jag dem alltså i tvättmaskinen, ca en timme i 60 grader. Jag fyllde tossorna med plastpåsar och virade handduk runt innan jag satte dem i maskinen, men paketeringen klarade inte tvätten så jag vet inte om det gjorde någon skillnad.

Sist och slutligen broderade jag några små blommor på tossorna. Jag är en novis på broderi, men det här var lättare än jag trodde, så små blommor får nog pryda flera saker i framtiden. Och vad Rino tycker om sina tossor kan man läsa här.

Annons

7 tankar på “Besökare nr 10 025

  1. Pingback: Vinterns fotfavoriter « Malins Mångahanda

  2. Pingback: Favorit i repris « Malins Mångahanda

    • Vad roligt att se att någon läser min gamla blogg fortfarande! Tyvärr har jag ingen länk till något mönster, som jag skrev i inlägget hade jag bara fått muntliga instruktioner i någon butik. Men pröva dig fram, några tips finns ju i texten. Sticka stora sockor utan skaft, skriv upp måtten före tovning i tvättmaskinen och se vad som händer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s