Screentryckramens öden och äventyr, del 2

Jag ligger, som ni säkert märkt, fortsättningsvis lågt med bloggandet. Nån varaktig lösning på våra  datorproblem har vi inte nått och alla bilder är rätt så svåra att komma åt. Men blogga bör jag väl för att inte alla läsare ska överge mig, så jag ska passa på att berätta hur det gick för min smutsiga screentryckram. Kanske kan det vara till hjälp för någon annan.  

Min screentryckram hade alltså en hel del torkad färg som täppte till maskorna och gjorde att trycken inte såg bra ut. Försökte med blötläggning i såpavatten och hörde mig också för om tips här via bloggen. Bättre blev det, men inte bra. Till slut kollade jag på tillverkarens hemsida. (Inte så smart att som sista utväg titta där, men borde ju veta bättre i denna google-värld, men det är en annan historia.) På hemsidan står det att man kan pensla tallsåpa på båda sidor av ramen och täcka den med plast i 15 minuter till 2 timmar. Med andra ord en intensivkur jämfört med att ha den i såpavatten. Gjorde så, började med en timme om jag inte minns fel, innan jag sköljde första gången. Såg att det hjälpte, men var fortfarande inte nöjd, så jag gjorde om det två gånger. Den sista gången hade jag den att ligga över natten innan jag sköljde med högsta tryck jag fick ur duschen. Tvättade också med en mjuk tvättsvamp.

Ramen blev efter många om och men nästan som ny och inte ser den ut att ha tagit någon skada av de stora doserna tallsåpa heller. Men i fortsättningen ska jag nog vara noggrannare med att tvätta ur den genast efter användning och vid behov använda såpa och svamp. Typiskt nog har ramen stått oanvänd i skrubben sen den blev ren, men det finns en färdig schablon och en grön tshirt som bara väntar på vit färg.

 

Annons

1 tanke på “Screentryckramens öden och äventyr, del 2

  1. Tack för att du testat och experimenterat, så att jag har lösningen färdigt serverad sedan när min ram ska rengöras!

    Och omedelbar rengöring i all ära, men jag tror inte att man helt kan gardera sig mot färgrester ändå. Jag tror att de byggs upp även om man är samvetsgrann, så intensivrengöringen kan vara bra att komma ihåg i framtiden – och dela med sig av till andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s