Januariblommor i bild

blommagra

De som hittar till min blogg via någon sökmotor blir ofta besvikna, är jag rädd. För när jag tittar i statistiken ser jag att överst bland de sökord som gjort att någon kommit sig hit ligger tovning och virkning. Tre tovade och ett virkat alster är allt som hittills finns. Tyvärr finns det ju inte mycket mera att visa upp heller, i alla fall inte efter det här inlägget.

I början på januari var vi på begravning. Då jag kvällen före drog jag på mig kjolen och den tröja jag skulle ha, sa maken retsamt ”Men det är ju bara en polo”. Han hade rätt, det var bara en svart polotröja och hans kommentar fastnade. Senare for han på jobb och när barnen somnat började jag söka efter ett mönster på en virkad blomma. Till slut fastnade jag för ett mönster hos Drops Design (väldigt behändigt med deras enorma mängder mönster för stickning och virkning). Det var inte speciellt svårt, på tredje försöket fick jag till det. Riktigt roligt var det dessutom, och fin blev jag med blombrosch på ”bara en polo”. Blomman virkades av något restgarn och knappen i mitten, som är grönare än på bilden, följde med i syskrinet jag köpte i höstas. Några dagar senare blev det en rosa blomma av Drops Fabelgarn, bara för att det var roligt. Nu när det gått ett par månader borde jag nog virka en till, för att inte glömma bort hur man gör.

blommarosa Medan jag sökte efter virkmönster hittade jag Ilsefins blogg, mysig och inspirerande. En intressant sak jag läste där är att FNs generalförsamling utsett 2009 till International Year of Natural Fibers! Nu vet jag inte på vilka sätt FN brukar uppmärksamma olika år och teman, men jag som bara vill ha yllegarner uppskattar det i alla fall. Målet är att öka samarbetet mellan producenter av alla sorters naturfiber, ökad medvetenhet om naturfiberns positiva egenskaper och att främja en effektiv och hållbar utveckling inom naturfiberindustrin (klippt från Ilsefin). Bra! Och för alla mina medsömmerskor vill jag tipsa om bambu. Mjukt och skönt, och mycket mer än bara blöjtyger. Vettigare än bomull ur miljösynvinkel också, om jag förstått saken rätt.

4 tankar på “Januariblommor i bild

  1. Fina blommor! Jag har också virkat några nu, de är liksom ett lagom stort handarbete som man klarar att färda på en gång. Har en utmaning till dig på min sida.

  2. Så fint! Jag måste tipsa mina virkande döttrar-det är nog enklare än att virka själv… Jättebra sätt att kunna piffa upp enfärgade plagg med valfri färg. Och restgarner har man ju alltid…

  3. Pingback: Kalas! « Malins Mångahanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s