Ursäkta mig!

Veckans rapport om marsutmaningen är ingen upplyftande läsning för vän av ordning och föreskrifter. Kort sagt går marsutmaningen ut på två saker, att använda det  man har och inte köpa nytt samt att göra klart en halvfärdighet i veckan. Ingetdera har jag lyckats med, men låt mig förklara.

Jag har sytt på flera olika halvfärdigheter men inget har blivit klart…

  • sonens fleecejacka blev en mer invecklad historia än jag tänkt då jag insåg att jag måste fodra den. Fick ett passande  fodertyg och sydde tills muddbrist satte käppar i hjulet. Tyckte dock att jag varit duktig, fleecen har väntat länge på att något skulle hända. Nu är det inte mycket kvar.
  • sonens pyjamas väntar på applikation, men nu är falanten i alla fall utklippt. Även här är muddbrist ett moln på den textila himlen.
  • på onsdagens syjunta passade jag på att sy ihop lapparna till mitt andra lapptäcke, men kom inte längre eftersom jag inte vet vad jag ska använda till baksidan.
  • den tid då barnen sover har jag också ägnat åt att skära ut en schablon till ett tryck som utlovades på julen. Dags att få det tryckt, och nu återstår faktiskt bara att göra det.

Jag tycker veckan präglats av projekt som avstannar eftersom något saknas. Därför struntade jag i shoppingförbudet i lördags och köpte röd mudd och grönt snedband. Bättre om halvfärdigheterna blir klara och jag ser det som basvaror, lika som vissa ser på duplo… Nu återstår alltså att bevisa att inköpen verkligen var av nöden och sy klart de halvfärdigheter som väntat på dessa. För de flesta avslutas marsutmaningen om två dagar, då tar ju mars slut, men eftersom jag hakade på så sent fortsätter jag en  vecka in i april. I utmaningen ingår också att lotta ut något av det man gjort, och till det återkommer jag efter månadsskiftet.

En dryg vecka kvar, dags att få något färdigt nu!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s