Sista månaden hemma

Nu är marsutmaningen avsutad även för min del, och vi är en god bit in i april. Marsutmaningen var riktigt bra, jag blev av med många halvfärdigheter och sydde på i rätt så bra takt. Hoppas bara jag i nåt skede har tid och möjlighet till att visa upp det sydda också, tyvärr medger dagens datorsituation hemma hos oss riktigt det. Just nu sitter jag och bloggar på svärfars dator och njuter av att se bokstäverna flöda fram över skärmen i samma takt som jag skriver, det är inte mig förunnat varje dag…

Fastän jag inte har lika stora förhoppningar på sytid i april som mars bjöd på ska jag göra som jag brukar och skriva en månadslista. För vem vet om det överhuvudtaget blir något sytt under de följande fem månaderna. Då ska nämligen jag jobba och maken vara hemma med barnen. Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot att börja jobba, det blir nog spännande både på arbetet och hemmaplan, men med tiden blir säkert det bra också. Har man blivit ”head hunted” i dessa tider är det väl nog bara att tacka och ta emot.

Listan, ja. Den här månaden skulle jag vilja sy till mig själv, göra en insats för min garderob som tydligt avslöjar mina tre år som hemmamamma.

  • ”Vero moda skjortan” Provade en skjorta på nämnda butik för några veckor sedan, gick hem och ritade mönster. Nu har jag, efter att sy och ändra och sy och ändra, kommit fram till det tredje mönstret och det tror jag hårt på, såpass att jag vågar klippa i ett ”riktigt” tyg och inte bara i mammas gamla underlakan.
  • Trikåtunika. Ett brunt tyg med bollar på ligger och väntar på att bli en tunika till mig själv.
  • En trikåtunika till. Ett halvfärdigt mönster, en ganska klar idé. Vet inte om det blir något som passar mig, men det är väl värt ett försök. Återkommer.
  • Ja, så borde nog sonen få mera kortkalsonger och så närmar sig treårsdagarna i mammabarngruppen. Vill ju gärna sy presenterna själv och har lite idéer, men kanske jag får sänka min ambitionsnivå och ge ”vanliga presenter”  som ”alla andra” för min egen sinnesfrids skull.

1 tanke på “Sista månaden hemma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s