Shaun the Sheep!

shaun

Shaun the Sheep är en stor favorit här, både bland stora och små. Nåja, lillasyster är väl inte så brydd (ännu), men vi andra har tagit det smarta djuret till våra hjärtan. (Jag tar i och för sig det mesta från Aardman Animations till mitt hjärta.)Så när jag berättade för sonen att han skulle få en pyjamas med ett får på, kontrade han med att det skulle vara Shaun och inte vilket får som helst.

Pyjamasen är en uppföljare till ugglepyjamasen och mitt mål var att de skulle matcha varandra så att man kan kombinera byxor och tröja hur som helst. Båda pyjamasdelarna är ju inte alltid i behov av tvätt samtidigt. Idén fick jag hos Gekko, tyckte genst det var smart och funderade därför extralänge på tygval. Å andra sidan är sonen kanske lite för konservativ för dylika arrangemang så mina ansträngningar var eventuellt onödiga, bortsett från att det blev en snygg pyjamas. Det prickiga tyget är alltså samma som i ugglepyjamasen, bara i en annan färgställning (faktiskt samma som själva ugglan), och jag har A-K att tacka för det. Resten är brun trikå från Myllymuksut. Byxorna, som inte syns på bilden, är helbruna med mudd nertill. Fåret är sytt av rester, bambufrotté och svart trikå, men designen har jag syjuntans mest konstnärliga att tacka för. Faktum är att jag nog fick till en hygglig Shaun själv, men i helt fel storlek…

Pyjamasen är i alla fall i rätt storlek (Meedom stl 92, form 1 utan ändringar), och mycket uppskattad. Att sonens pyjamasar ska ha djurapplikationer har nu blivit en regel och en till behövs kanske ännu (bortsett från den obloggade falant-pyjamasen). Sen blir det ju aktuellt med kortärmade snart, men om de ska ha djurmotiv på eller något annat har jag inte bestämt än.

3 tankar på “Shaun the Sheep!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s