Tigertokig

ggtiger

I senaste omgången Give&Get var temat Sagolikt, och efter att jag fått min hemliga vän funderade jag länge och väl på vad jag skulle sy. Jag har nämligen fått se och känna på nåt som Fnixen sytt tidigare, därav grubblerierna. När jag hittade fantastiska djurtyger på Eurokangas hade jag dock funderat färdigt, det skulle bli utklädningskläder till de två barnens sagolika lekar. Huvorna skulle nog ha passat ännu bättre på förra omgångens tema Djur, men huvor fick det bli i alla fall.

Av tigermönstrat tyg sydde jag två huvor och två svansar. Mönster till huvorna hittade jag i Åsa Lennartssons Sy barnkläder av mjuka tyger, som jag hittade på loppis för inte så länge sedan. Övervägde att skicka med boken i paketet, men kunde inte riktigt skiljas från den, så än så länge står den i min bokhylla.

För att få bild på en huva innan jag skickade iväg dem hade jag sonen att prova. Han ikläddes huva och svans, gick på uppmaning och tittade sig i spegeln och stod sedan där och skrattade av lycka. Det var ju så roligt att vara tiger! När han förstod att jag inte sytt till honom sa han att mamma skulle sy till honom också. ”En tigermössa och en tigerjacka och tigerbyxor och tigersvans och tigerstrumpor!” Flera gånger har han påmint mig om detta, så det blir nog att köpa tigertyg och sy till födelsedagen i sommar. Om Fnixens barn blir ens hälften så förtjusta i sina tigerkläder som min son var får jag vara nöjd. Vad annat som fanns i paketet och vad Fnixen tyckte kan man läsa i hennes blogg.

Annons

3 tankar på “Tigertokig

  1. Pingback: 2. Tigerdräkt « Malins Mångahanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s