Triss i långkalsonger

langkalsonger

Sonens ben tycks ha haft en ordentligare tillväxtperiod, för flera par byxor och strumpbyxor har plötsligt blivit korta. Av någon anledning har jag inte tidigare tänkt på att man kan sy långkalsonger själv, jag har helt enkelt inte tänkt på det. Inspirerad blev jag dock av ett par långkalsonger i landskapstyg med orange mudd, något av det snyggaste jag sett av landskapstyget faktiskt. Färgkombinationen var så rätt. Något landskapstyg har jag inte, men man kan ju inte få allt. Ritade eget långkalsongmönster utgående från Meedom och ett par Polarn & Pyret kalsonger, och resultatet visade sig lyckat.

Det röda och bruna paret finns det inte mycket att säga om, röda trikån är loppisfyndad, bruna trikån från Myllymuksut, som också har mudd i betydligt flera färger än t.ex. Eurokangas här i stan. Det mönstrade paret är desto intressantare. Tyger härstammar från ett par herrlångkalsonger jag hittade på loppis (samtidigt som Lennartssons Sy barnkläder av mjuka tyger). De hade lång grön mudd, så jag klippte helt enkelt ut sonens kalsonger nertill i de gamla kalsongerna, vek mudden dubbel och sydde fast den med sicksack i den gamla täcksömmen. Den gamla mudden är inte så elastisk, snarare slapp och slattrig, men det estetiska fick överväga denna gång. Måste också lägga en kil i grenen eftersom tygbredden inte riktigt räckte till. Hoppas ännu på att kunna sy ett par matchande kortkalsonger av tyget som finns kvar.

2 tankar på “Triss i långkalsonger

  1. Visst är det roligt när man kommer på något nytt man kan sy-som tex långkalsonger! Sådana har jag sytt av och till, men däremot aldrig kortkalsonger el trosor. varför vet jag inte, för där om någonstans borde man ju kunna spara pengar-det går ju nästan inget tyg!
    De mönstrade kalsongerna var verkligen pigga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s