Tshirt + trosor + kudde

Ikväll har jag haft förmånen att njuta av att vara ensam hemma. Passade på att sy, förstås, och hann med allt från klippning till sista stygnen.

Det här var tidigare en tshirt i storlek 148/152, köpte den på torgloppis i söndags. Tshirten var omlott, hade ett tyg innanför i urringningen, ett smalt stycke isytt i midjan och var sedan utsvängd och kantad med rullfåll (eller vad är det sömmen heter?). Jag utnyttjade så många av detaljerna som möjligt, det är bara ärmarna som inte kom till användning. Mätte på en annan trikåklänning, klippte på högt och behöll modellen även om det nu blev en klänning i storlek 80. Framstycket klippte jag så att axelsömmarna kom betydligt lägre än på originalplagget, detta för att inte få någon djup urringning. Övre bakstycket klippte jag däremot så högt som möjligt, för att få med kantningen i halshålet. På längden klippte jag av strax under den övre sömmen på det smala stycket och de övre styckena klipptes så att det smala stycket skulle komma i midjan eller något ovanför på det nya plagget. På det viset fick jag behålla den nedre fållen och behövde inte sy en ny. Allt jag sist och slutligen behövde sy var axelsömmar och sidosömmar, samt fålla armhålen.

För att få klänningen över huvudet trots att jag minskat halshålet klippte jag upp en liten bit ner på ena sidan längs halshålet, mellan det inre tyget i urringningen och det egentliga tshirtstyget. Sydde fast en knapp, som suttit som dekoration på ett par trosor, och sydde fast en ögla för knappen. Öglan är en stump trikågarn som sonen rivit ur vår ryakudde. Allt går tydligen att använda, men inte undra på att det blir fullt i alla skåp och lådor.

När resten av familjen kom hem igen fick jag prova klänningen och kunde till min glädje konstatera att den var riktigt lyckad. Speciellt med tanke på den lilla insatsen och den knappa tankemödan. Och titta, hon går! Var nog så ivrig att komma fram till kameran att hon satte personligt rekord i antal steg. Klappade i händerna samtidigt, hjälper det månne balansen eller var det bara så roligt?

1 tanke på “Tshirt + trosor + kudde

  1. Vilket fiffigt sätt du tog tillvara originalplagget på! Och grattis till den gående tösen! Det märks att jag inte sett henne på länge för jag blev mäkta förvånad över hur en så liten baby kan stå på fotot :-)… Och sedan insåg jag att hon inte är sååå liten mer :-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s