Ekomössa

ekomossa

I den omgång av Ekobytet som nyss avslutats fick jag Rättvisa barn att sy till. Rättvisa barns blogg var nog den första bloggen om att återanvända textilier jag hittade, kanske till och med den första sybloggen, och sådant lämnar ju sina spår. Hon om någon kan väl det här med att återvinna och skapa nytt! Med en viss prestationsångest närmade jag mig alltså detta syprojekt. Länge tog det innan jag fick något gjort, glömde nästan bort det hela däremellan, och när jag väl insåg att det var hög tid att fundera på saken hade jag svårt att bestämma mig för vad jag skulle sy. Till slut blev det i alla fall en mössa utgående från mitt eget mönster. Sonen hade när han var liten en Lindexmössa jag tyckte mycket om, och när den blev för liten ritade jag det här mönstret. Han har använt sin orange mössa väldigt mycket och förra vintern blev det en till, en blå till en vän

Mössan till Rättvisa barns dotter är sydd av min brors avlagda tröja. Den är fodrad med Myllymuksuts härliga interlocktrikå i beige, en restbit från någon trikåsjal jag sytt. För att lite liva upp den diskret färgade mössan sydde jag en stjärnapplikation av en restbit från Shaun-pyjamasen. Även till detta gick avsevärd tankemöda åt, men hur jag än funderade kunde jag inte komma på något bättre än en stjärnapplikation. Tydligen ska det vara så på den här modellen, för de två tidigare mössorna av samma mönster har också stjärnor på.

 Overlocken bråkade med mig, och egen dumhet och tanklöshet försenade också paketet, men det har nått fram till Rättvisa barn och vad hon tyckte kan man läsa i hennes blogg. Själv har jag inte fått något paket ännu, men jag väntar med spänning!

1 tanke på “Ekomössa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s