Grattis Sofie & Anna!

Vinnarna i lotteriet är nu dragna. Små nogsamt ihopvikta papperslappar i en keramikskål och två dragningar. Nitton lotter i tyglotteriet, sex lotter i garnlotteriet.

Brunt och turkosblått garn vanns av Sofie B-N. Jag är övertygad om att det blir till något intressant och inspirerande, så brukar det bli när hon får skapa.

Tyget vanns av Anna. Jag vet ännu inte vilket eller vilka av de gröna tygerna hon väljer, men det blir garanterat bra i vilket fall som helst.

Tydligen lönar det sig att länka från sin egen blogg, för det hade båda vinnarna gjort…  Själv är jag glad för alla som ville delta, speciellt roligt att sådana som jag inte ”sett här” tidigare har lämnat spår. Tack till alla!

5 tankar på “Grattis Sofie & Anna!

 1. Åh, vad roligt!!! Det händer inte ofta att man vinner. Tyvärr kommer jag inte att vara med på syjuntan i höst ännu, det händer så mycket nu:) men jag tänkte komma in en kväll och dela med mig av lite tyg om nån vore intresserad, kanske redan nästa vecka, då borde jag ännu inte ha fött… jag återkommer angående hämtning av garn! Tusen tack!
  S

 2. Vilka härliga tyger/örngott du visar upp, jag gillar speciellt det med äpplena.
  Jag har svarat på din fråga om mönsterböcker på min blogg också men kopierar svaret hit också. Fråga mer om du undrar över nåt.
  ”Jag kan inget om mönsterkonstruktion och har inga boktips i ämnet heller – har insett att för min del räcker det om jag kan göra enkla ändringar på redan färdiga mönster. Av den anledningen tycker jag att Sew U (Wendy Mulligan, 2006) är en bra bok. Den är grundläggande för den som vill börja sy kläder i vävda tyger och går igen allt från utrustning till materialval och den bästa delen ger en mängd olika tips om hur man kan förändra och variera de tre grundmönster som medföljer med dekorationer, snedslå, spets, olika fickor eller bälteshällor, bredda eller ta in byxben,, blusärmar etc. Boken innehåller alltså endast tre basmönster (på tunnt silkespapper typ simplicity) och de största måtten är byst 38.5″, midja 31″ och höft/stuss 42″ (amerikansk bok och en ” mäter ca 2.5 cm). Hittills har jag sytt efter blusmönstret och så nu byxorna, kjolmönstret en enkel a-form. Det jag gillar med boken är att den känns fräsch och modern. Beskrivningarna på hur man syr ihop plaggen är tydliga med bild och textinstruktioner, bl.a. uppskattade jag verkligen den tydliga instruktionen för jeansblixtlås. Jag gillade också materialdlen där man får tips om vilka tyger som kan tänkas passa till olika sorters plagg – bra för en självlärd som mig, som inte förstått skillnaden mellan batist och voile och som äntligen fick en förklaring i ord på vad chambray är för något.
  Uppföljaren Sew U Homestretch är en lika mycket basbok men för kläder i trikå och upplagd på ungefär samma sätt. Jag tror dock att jag kommer att använda den första boken mer. För den gillar jag verkligen.
  Jag har tänkt att jag ska skriva ett avsnitt med tips på mönsterböcker till vuxna, kanske hinner jag denna veckan och då kan du få fler tips. Tyvärr finns det inga nyare ”färdiga mönster”-böcker på svenska vad jag vet. De jag känner till är från 70- och 80-talen. Jag kan skriva mer om det senare.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s