Reklampaus

Syjunta för mammor

Nästa veckas onsdag börjar ”min” Arbiskurs igen och det finns ännu lediga platser. Lånar Liselotts ord, hon uttryckte det så bra: 

Tanken med syjuntan var ursprungligen att vi mammor skulle få sy ifred för våra barn, dvs få sprida nålar över borden, få ha fram våra små knappar osv. Men numera går det lika mycket ut på att få träffa andra med samma instresse och samtidigt andra mammor och få sucka tillsammans över tvåårstrots, blöjutslag och dyra vinterhalare. Det är ett underbart gäng som välkomnar andra likasinnade (=intresserad av att sy, oavsett hur duktig man är). I gruppen finns såväl retro- och unisex-galna ”experter”, eko-fantaster, tygblöj-gurun, applikations-fans och basic-typer som gärna delar med sig av sina kunskaper. Och vi brukar håla på till 10-tiden (eller tills alla måste hem) samt tigga till oss fler kvällar av Arbis under jullov och vårar.

 Tygloppis

Fjorårets tygloppis blev en succé och i höst kommer uppföljaren. Konceptet är lite förändrat, platsen är ny, men tyger är ju alltid tyger. 19 september på Korsholms vuxeninstitut kl 10-13. Vill du sälja tyger, garn eller annat som passar med ska du kontakta Anki på tel 050-3499769 eller maila ann-chatrin.snickars-hoxell@korsholm.fi. Det är också till henne man får vända sig om man har frågor om loppiset.

Antar att de flesta som läser bor lite för långt bort för båda, men jag kan ju önska er en trevlig helg i alla fall!

3 tankar på “Reklampaus

  1. Ja, jag kommer förståss att vara med på båda dessa evenemang! 😉 Och tack för infon om tygloppiset…tror jag ska lätta på tygskåpet lite…eller bara göra rum för lite mer!:)

  2. vad roligt att det blir ett tygloppis i år igen! hoppas det kommer många fina tyger, trevliga garn o.s.v.
    synd att jag inte kan titta förbi för att fynda något av dessa.
    Hoppas det går bra. och att ni får fina syjunts kvällar!
    jag och carolina tänkte kanske ta någon stickkväll 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s