2. Tigerdräkt

”Mamma, sy en sån åt mig! En tigermössa och en tigerjacka och tigerbyxor och tigersvans och tigerstrumpor!”” Sonens heta längtan efter en tigerdräkt gick inte att ta miste på när han fick prova det som skulle skickas i ett byte. Men som skomakarens barn är utan skor förblev sonen utan tigermundering, födelsedagen många månader senare kom och gick utan några kläder av päls. När dagklubben på hösten skulle medverka i familjegudstjänst med Noaks ark som tema fick jag äntligen ihop tigerkläder för hela kroppen, bortsett från strumporna. Och nog var treåringen fin, även om passformen på huvan inte är den bästa.

Tyget kom från Eurokangas kilosida, byxorna och tröjan är sydda med Meedoms mönster, svans fastsydd där bak. Mönstret till huvan är ur Åsa Lennartsons Sy barnkläder av mjuka tyger. Tyvärr finns det bara i en storlek och är för litet för en treåring. Är också tveksam till själva modellen, så jag ändrade lite på den. Senare har jag sytt en ny, lite större, så lillasyster får överta den här och så har jag plötsligt två tigrar här hemma.

5 tankar på “2. Tigerdräkt

  1. Men så himla fin! Och vilket läckert och passande tyg. Synd att man inte bor i närheten av Eurokangas (eller i ”rätt” land över huvudtaget 😉 ). Sonen älskar att leka Tiger och gör det då utan klädsel, rytandes och krypandes på knä. 😀

    Än en gång – UNDERBAR!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s