5. Stickad mössa

En pappa jag känt väldigt länge har födelsedag idag, så då passar det bra med en farsdagspresent i bloggens kalender. Jag stickade mössan till maken i största hemlighet, även om han gjort färgvalet utan att veta om det. Det var nämligen ett problem för mig att hitta garn i rätt färger, eftersom jag tänkte matcha hans friluftsjacka. Helt onödigt, han använder ju inte den lika flitigt som andra jackor. För tillfället är det två svarta som dominerar. Hur som helst pratade vi om vantar åt honom och när jag undrade över färger föreslog han mina växtfärgade garner som legat och haft det stillsamt i en påse i flera år. När jag protesterade och sa att det ju inte matchar med nåt han har, påminde han mig om sin gröna vinterjacka. Perfekt, tänkte jag för mig själv, nu är ju hela problemet med mössan löst!  Bland de växtfärgade garnerna finns ju en uppsjö av nyanser som ligger nära varandra, ibland lite väl nära för att se olika ut.

Mönstret till mössan hittade jag i en amerikansk stickblogg jag halkade in på i somras. Där är ränderna på mössan stickade av flerfärgat garn och jag tyckte det var snyggt med toningen. Tyvärr litade jag inte riktigt på mönstret, så jag gjorde mössan lite större vilket var helt onödigt. Men snygg är den och rolig att sticka. Ränder verkar ju alltid gå extra snabbt.

Tyvärr gick det inte att starta datorn med Photoshop, därför blev det en Poladroidbild istället. Hoppas strulet är övergående! Mössan är alltså inte så grön som det ser ut, bottenfärgen är brun, ofärgad ull från bruna får.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s