7. Muminlappar

Min kära mor fyndade tabletter sydda av vaxduk med Muminmotiv (Finlayson igen, precis som igår) och tänkte jag kunde ha nytta av dem. Inte som tabletter allstå, utan till att göra något annat av. Att det av vaxduk med barnmotiv blir haklappar är ganska givet och jag vände och vred på mönsterdelarna för att få ut två haklappar ur en tablett. Insåg att en förminskning av mönstret krävdes och sen blev det plötsligt tre och inte bara två haklappar. Lapparna har tarra (kardborreband) i nacken och fickan har metalltråd innanför snedbandet i övre kanten, så man kan böja till den så att den verkligen hålls öppen. Det är annars ett problem med sydda haklappar tycker jag, men formgjutna av plast är så bökiga.

En av haklapparna har stannat hos oss och de två andra skickades till två små flickor som väntat oskäligt länge på sina ringsjalar.

1 tanke på “7. Muminlappar

  1. hej M!
    vad fina haklappar och vad smart att sätta järntråd. som jag bannist över att fickan int hålls öppen och man ändå har mat på golvet fast man försökt undvika det med just en haklapp!
    såg dina ringsjalar på ellen och elvira idag! roligt att du får sälja dina syverk på olika ställen!
    fridfull advent.
    s

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s