14. Egna trosor

På syjuntan diskuterade vi nyttan och nöjet med att sy egna underbyxor (som trosor heter på finlandssvenskt håll), eller om det alls är värt besväret. En av oss hade fått höra ”Men så fattiga är vi inte att du måste sy underkläder” av sin man, men för mig är det dels en rolig grej och dels en fråga om mina ekologiska ideologier. Köper man nytt tyg och räknar in arbetstiden löns det inte att sy själv, varken underbyxor eller annat, men om man som jag har inställningen att det mesta borde gå att göra själv ska även underbyxtillverkning prövas på i något skede.

Detta par är sydda av en gammal tshirt, loppisfyndad eller gåva av en väns mamma minns jag inte. Mönstret är ritat av ett par gamla, nötta som jag sprättade upp. Jag är nöjd med dem, men för sakens skull ska jag testa mönstret som fanns i höstens Ottobre dam nästa gång.

3 tankar på “14. Egna trosor

    • Ida, jag har kantat med muddväv. Muddväv finns i olika tjocklekar så ta någon av de tunnare, eller använd interlocktrikå. Det finns nog också olika sorts resår eller gummiband man kan använda, som är ämnat för underkläder. Lycka till, man lär ju sig genom försök och misstag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s