19. Årets julskjorta

Det här har varit de många julfesternas vecka. Fyra dagar i rad har jag deltagit i julfirande av varierande sort, men jag måste säga att det bästa kom först. Dagklubbens julfest, då alla föräldrar får gotta sig i hur dukiga och söta barn de har. Det var riktigt mysigt och givetvis sjöng barnen fint och rakt in i hjärtat oss vuxna.

Till julfirande hör ju kläder. För några veckor sedan se sonen med bekymrad röst, att han inte vill ha skjorta. Däremot kunde han nog gå med på att jag skulle sy en likadan som jag sytt tidigare. Jag föreslog ett grönt och vitt tyg, men han önskade sig en röd. Äsch, jag som hade planerat det så bra och inte hade något rött tyg på lager. Jag plockade fram allt han kunde välja på och när han såg det gula med vita prickar glömde han det röda. Så det fick bli gult med grön kant, det gröna tyget blev lillasysters matchande klänning, men mer om den en annan dag.

Lejonknappar, eller dinosaurieknappar, önskade sig sonen också. Han berättade åt mig att det finns en knappbutik i stan dit vi nog varit, och ville vi genast skulle cykla dit efter lejonknappar. Besöket i knappbutiken sparade vi till nästa dag, men några lejonknappar hittade vi inte. Inga dinosaurieknappar lämpliga för knapphål heller, så det blev gröna knappar och en dinosaurie som dekoration bredvid. Sonen pratade varmt för skelettknappar också, men de sparar vi till något annat plagg.

Annons

2 tankar på “19. Årets julskjorta

  1. Pingback: Fjolårets julklänning « Malins Mångahanda

  2. Pingback: Till de bästa av tanter, del 2 « Malins Mångahanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s