24. Beijes halare

God jul! Det finns bara ett plagg som förtjänar denna hedersplats i bloggens julkalender. Dels för att den är en stor favorit på flera sätt, och dels för att bloggandet om den dröjt och dragit ut på tiden och inte blivit av och…  Nu är det ett år och fyra månader sedan Beije föddes och några veckor senare blev den här halaren klar. I flitig användning har den varit, ända tills benen blev för korta.

För mycket länge sedan, innan lillasyster ens fanns i min mage, såg jag overallen Gekko sydde till sitt andra barn innan han föddes, och tänkte att en sån vill jag också sy om vi blir flera. Modellen med två dragkedjor verkade bra, så under sommaren när jag väntade dottern började jag på. Insida i randig velour och utsida i loppisfyndad fleece (Wasa teaters loppis, fleecen var med i pjäsen Mamma Magikern!).  Mönstret är från Ottobre 5/06, brett som sju svåra år som vanligt, så jag ritade bredden som 56 cl och längden som 68 cl. Ändå var det som sagt benlängden som svek först. Vad har de egentligen för modeller de ritar mönstren för?

Halaren var verkligen en stor favorit och lite tråkigt var det att  packa ner Beijes fina halare, varför kunde den inte växa över sommaren så att den passade till hösten när det blir kallare igen? Jag försökte mig på att göra en till när denna blev för liten. Kom så långt att jag ritat om mönstret, klippt och till stora delar sytt ihop fodret. Men jag tror inte riktigt jag fick till proportionerna när jag ritade om, så projektet avstannade när jag inte heller hade något lämpligt yttertyg. Intresserar en halvfärdig halare i storlek 74? Ett nästan färdigt foder i orange velour är vad som erbjuds…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s