Hjälp! Volangförlängning

Jag vänder mig till den samlade sybloggarkunskapen nu när jag fastnat i ett tunikaprojekt. Jag syr Bohemian tunika från Ottobre 5/09 åt mig själv, en trikåtunika utan desto mer extra krusiduller. Nu när bara fållen återstår vill jag göra tunikan längre, och har tyg så jag kan göra en volang nertill. Men jag har två frågor, har aldigt sytt volang förr.

  • Hur mycket längre än den ursprungliga fållen måste volangbiten vara, eller hur bred är väl mer korrekt uttryckt? Vad behövs för att ge snyggt rynk på volangen?
  • Tygåtgången är lite begränsad, kan man klippa volangbiten mot trådriktningen istället för att klippa samma väg som tunikan i övrigt? Det är alltså trikå, och mönstret på tyget borde inte vara något problem.

Nu ska jag äta lunch och invänta svar. Kan ju virka lite på monsterrutan så länge, redan igårkväll fortsatte jag med bruna nyanser. Dt var svårt att sluta, natten blev onödigt kort…

Annons

4 tankar på “Hjälp! Volangförlängning

  1. Jag skulle ha gjort volangen som fållen gånger 1,5. Och det torde inte vara nåt problem att göra volangen på en annan ledd på tyget. Det ser man ju ofta på köpesplagg tycker jag.

    Är du osäker ang. rynkningen på volangen så ta provbitar tyg och testa dig fram tills du hittar en rynkning du tycker om.

  2. japp, du kan klippa åt andra hållet. I trikå kan det till och med löna sig då tyget kanske inte krullar sig på andra ledden. Mina volangklänningar är sydda med 50% mer i volangen. 50 cm rynkas tillsammans med 75 cm. kolla och se om det är vad du vill ha.

  3. Jag gör också så. Fållen är 1,5 av ursprunget (50% mer). och liksom de övriga tror jag det kan bli bra att klippa åt andra hållet. Jag rynkar med två rynktrådar på längsta stygndlängd (som på Bettan i o f s bara går upp till 4). Det är lite pilligt att få till rynket jämnt, men ge inte upp! LYCKA TILL!!!

  4. Pingback: Prickigt och skönt « Malins Mångahanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s