Aprilpaket del 1

Hon som nästan är min lillasyster fick en garn- och mönsterprenumeration istället för en stickbok till julklapp. Varje månad får hon ett nystan och en stickbeskrivning eller två. Jag blandar teknikbeskrivningar med mönster och annat stickrelaterat. Den här månaden tänkte jag glänta på dörren till den uppslukande stickvärld som finns på engelska.

Först och främst är det ju stickcommunityn Ravelry, jag försvinner helt när jag surfar runt bland allt fint och intressant folk gjort och mönstermängden är oändlig, redan gratismönstren räcker för en livstid eller flera. Många fina mönster finns också i sticktidningen Knitty.

Men det räcker ju inte med att titta på allt fint. Man måste ju förstå beskrivningarna också, alltså de engelska stickförkortningarna. Ilsefin har rett ut begreppen och listat användbara länkar och eftersom hon gjort det så väl nöjer jag mig med att länka till henne.

Sådärja, nu kom jag enkelt undan. Men misströsta inte Tinna, det kommer två delar till av aprilpaketet. Den mera materiella delen kommer med dina gäster (eller har kanske redan kommit), den sista dyker upp här någon vacker dag (och det är egentligen den utlovade marsbonusen).

1 tanke på “Aprilpaket del 1

  1. Det är verkligen en trevlig julklapp det här, jag gillar den starkt! Äppelfodralet var kul, ska börja på med det efter påsk och då ska jag också förkovra mig i den engelska stickvärlden 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s