Snyggast i stan

Jag har fått pippi på runda dukar! Ser härliga kjolar med snurr i varje cirkelformad bordsduk. Den orange jag hittade på tygloppiset kunde jag inte låta bli fastän den kändes lite väl färgstark för mig. Sonen däremot ropade ”Jajaja!” när jag frågade om det skulle bli en bra jacka. Och på första maj blev den klar, precis innan vi skulle bege oss till torget och folkvimlet.

Eftersom utgångsläget var ett symmetriskt mönster med fyra rapporter (om man kan säga så, kanske det är sektorer på en rund duk) föll valet på en jacka med raglanärm (och antagligen skulle jag ha valt raglan i vilket fall som helst). På så sätt blev övre partiet på såväl ärmar som fram- och bakstycke likadana, en stor gul, glad blomma i blickfånget. Med tanke på dem blev mönsterpassningen fenomenal och det enda som stör mig är att ärmarna är för smala. Jackan är fodrad med röd fleece (Ikea-filt) och sydd enligt Meedoms form 2. På sonen sitter det bra, förutom i ärmarna där det inte får finnas något tjockare än en trikåjumper innanför. Fleecen gör förstås sitt till för att det ska korva sig, men å andra sidan värmer den så pass att det nu inte behövs så tjocka tröjor innanför.

Annons

6 tankar på “Snyggast i stan

  1. Helt underbar jacka!!!! 😀 Så snyggt tyg! Oxh fantastisk mönsterpass!!!

    Tror jag skickar med en rund duk till dig när tröjan hämtas för jag har en här som inte vet vad den vill bli. Den kanske vill flytta till Finland!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s