Ett år från sax till blogg

Det gäller att passa på att njuta av intensiv försommargrönska även de dagar då det bara regnar, därför passar det bra med den här bilden i bloggen idag. Än en gång får vi tacka Ika.

Tunikan klippte jag till redan förra sommaren, enligt ett mönster ur ett nummer av Moda och inspirerad till fickorna av OttoPippis Mini-tunikor. Sen försvann allt innan jag ens hunnit börja sy. Jag lade det “på något bra ställe” och där låg det väl undangömt, i korgen för olika bitar lämpliga för tygblöjor, väldigt länge. Flera månader gick utan att jag ens kom ihåg det hela, sen räckte det ännu ett tag innan jag hittade projektet igen. Och när jag väl hittat det tog det ett tag innan tunikan var klar, sen tog det ännu längre innan den var fotad och nu har det gått ett par veckor igen…

I vilket fall som helst tycker jag om modellen, tunn trikå med skönt fall och lite retromönstrat upptill. Den blir säkert luftig och skön när sommarvärmen kommer tillbaka. Hittills har jag oftast haft den med långärmat under, det går ju det också. Fickorna måste jag utveckla om det blir fler av samma modell, de är för grunda och fungerar bara som dekoration. Nu får man vara rädd att hela fickpåsen vänder sig ut och in av sig själv och avslöjar hur pank man är.

Annons

2 tankar på “Ett år från sax till blogg

  1. Snygg tunika som vi äntligen får se 🙂 🙂 🙂 Och i det fina försomriga!!

    Så hedrande att vara till inspiration!!

    När du skriver om fickorna så blir jag så nyfiken för man ser dem inte så väl här.

    Ha en bra fortsatt dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s