Feng Shui säger vissa

Man ska som bekant aldrig säga aldrig. När jag i vintras gjorde klart alla garnprojekt på hälft sa jag att jag aldrig skulle lova samma sak för det jag syr. En liten del av mig håller på att ändra sig. För nu är det så roligt att sticka! Jag har två stickningar på gång och det är alldeles lagom för tillfället. På så sätt är ett nytt projekt aldrig långt borta och jag hinner inte tröttna på det jag stickar innan jag är klar (delvis också eftersom jag hållit mig till mindre och mer överkomliga projekt). Nog skulle det ju vara underbart om jag skulle kunna säga samma om sömnaden, och om jag skulle få samma glädje och inspiration för det. Inte för att jag syr motvilligt, tvärtom, men allt på hälft och allt som väntar på reparation hämmar inspirationen och översvämmar syhörnan så att jag inte kommer mig för.

Ännu är det för tidigt att deklamera att inget nytt blir klippt innan allt på hälft är klart, vet inte ens om jag kommer att göra det. Ändå fick jag en bra början igårkväll. Hade förmånen att vara ensam hemma och efter middag på balkongen tog jag inte itu med omplanteringen av ärter, slingerkrasse och luktärter som planerat. Istället dök jag huvudstupa i reparationshögarna i syhörnan. Jag tappade räkningen, men över 20 plagg som skulle repareras försvann ur mitt hörn. De flesta fick sina småhål fixade och några som ändå aldrig skulle bli omsydda som tänkt åkte ner i loppispåsen. Tro mig när jag säger att det gjorde mycket för ordningen i hörnet! Jag hittade halvfärdigheter jag slarvat bort, halvfärdigheter jag glömt att jag klippt till och alla fixade plagg i garderoberna kändes nästan nya, eftersom de legat och väntat så länge. Det blev nåt för alla i familjen. Samtidigt gjorde genomgången av alla lådor att jag nu, åtminstone för tillfället, vet vad som är på hälft och vad som väntar på reparation, samt hur mycket och vad som behöver göras. Måste säga att jag överraskade mig själv, men jag hade flyt och det var så roligt att röja.

På sätt och vis är det lite som att se om sitt bo när man är gravid. Kanske är det 30-årsdagen som närmar sig som gör det. Då är man ju vuxen, då måste man väl ha ordning på sitt liv?

1 tanke på “Feng Shui säger vissa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s