Liten grön gubbe i skogen

 

Tack vare vissa lyckliga omständigheter har jag en liten låda med små nystan av bomullsgarn i många glada färger. Det är verkligen  väldigt små nystan, till den här figuren använde jag slut på tre olika gröna och två bruna, men de passar utmärkt till amigurumis och virkade leksaker.  Tror det blir en bitring för en baby som nästa. Första figuren som kom upp ur lådan var denna gröna gubbe, ur Mia Bentsons Virka Amigurumi. Vad passade väl bättre än att ta ut honom på fotosession i skogen?

Tyvärr har jag inte riktigt kläm på det här med hur man får sina amigurumis lika snygga som Bengtssons egna. Kantänkas att hon virkat några fler än mig, men jag måste nog konsultera syster yster i sommar för att få till det. Jag är lite osäker på ifall jag verkligen virkar maskorna på rätt sätt. En tunnare virknål skulle säkert också underlätta. Det blir så stora hål, speciellt när jag tar ihop maskor, fastän jag tycker jag virkar hårt. Nästa gång ska jag testa med tunnare nål, hittade en hemma hos mamma så när andan faller på får vi ser hur det går.

Annons

2 tankar på “Liten grön gubbe i skogen

 1. Kjempesøt!

  Du lurer på om en mindre virknål vil få vekk hullene, og svaret er ja. Hvis den blir for liten, vil amigurumien bli veldig stiv.
  Tror kanskje også du virkar litt feil (for meg ser det ut som om du hekler halvstaver (svensk=halvstolpe?).

  For å forklare det med ord, måten jeg tror du gjør det på er;

  HALVSTAV (norsk)
  kast på nålen, stikk nålen gjennom masken, hent tråden, dra den gjennom masken, hent en ny tråd og dra gjennom alle maskene på nålen (3 stk)

  Se hvordan på Youtube:

  ”riktig” (i hvert fall den måten som er mest brukt på amigurumiser) måte er:

  FASTMASKE (norsk)
  stikk nålen gjennom masken, hent tråden og dra den gjennom masken, hent en ny tråd og dra den gjennom alle maskene på tråden (2 stk)

  Se hvordan på youtube:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s