Tuppgarn

Jag har länge drömt om att lära mig spinna garn och igår fick jag äntligen spinnrocken att löpa som den ska. Underbart, blev alldeles hög på lyckan med att lyckas. Stolt som en tupp. Ville inte sluta, skulle ha kunnat sitta hur länge som helst kändes det som. Resultatet blev ett litet nystan brun tråd, förhoppningen är att få till en likadan nästa vecka och sedan tvinna ihop dem till ett tvåtrådigt garn, ett alldeles eget. Ett alldeles eget alldeles ojämt, men det är inte det viktiga, poängen är ju att jag kan och då kan jag också bli bättre. Nu skulle jag också vilja lära mig spinna med slända, det känns som förutsättningarna är bättre för det i fyrapersonersfamiljens trea.

Annons

4 tankar på “Tuppgarn

  1. Åh jag längtar också efter att få spinna på spinnrock! Jag köpte ett nybörjar-kit från spinspiration, så jag spinner på slända. Det går rätt bra faktiskt om jag får säga det själv 🙂

    Du kan vänta dig ett paket på posten snart, skickade iväg det onsdags, Garn och Te-bytet 🙂 Jag hoppas du blir nöjd!

  2. Alltså… skulle du vara i behov av fårull? Mammas o pappas grannar har får, och jag vet att de måste slänga ull för att det finns så lite efterfrågan… kunde ju fråga om de har lite överlopps om du vill spinna mera. 🙂 Fast jag vet inte ens hur man går från ull till garn, kanske det måste behandlas före eller nåt. Förflugen tanke bara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s