Växtfärgad tröja

Den här tröjan hör till de verkliga långkörarna i stickkorgen, men tack vare min kampanj mot halvfärdigheter i vintras blev den äntligen klar. Jag tror jag började sticka den hösten 2005, men det kan ha varit ännu längre sedan. När jag tog fram den igen efter en paus på flera år visade det sig att halskanten var allt som saknades. Jag har ett vagt minne av att tröjan förpassades till gömmorna då jag blev missnöjd med passformen, men när jag drog den på mig igen för att se vad som var fel passade den ju hur bra som helst. Så den fick ett runt halshål och sen var den klar.

Jag tycker om mönstren på tröjor av den här typen, men eftersom minskningarna görs jämt över hela tröjan, lika såväl frampå som bakpå, blir passformen aldrig riktigt bra. Kanske tekniken skulle passa en man bättre? Halshålet blev sist och slutligen lite högt i halsen, men nu får det duga, jag river inte upp och gör om när den äntligen är klar. Värmer gör den nog och någon finjumper är den ju inte menad som.

Garnet är helylle, det bruna och vita är ofärgat (fårfärgat) medan de andra nyanserna är växtfärgade. Jag har gått två växtfärgningskurser, som resulterat i en samling växtfärgade garner jag inte vet vad jag ska göra med. En pläd, den här tröjan och ett par vantar har det blivit, men ännu finns det mycket kvar. Jag tycker det är lite svårt att använda eftersom det är mindre mängder av många nyanser, men problemet är väl bara att jag inte fått upp ögonen för det. Över ett kilo garn av samma sort som matchar i färg ska väl inte vara omöjligt att använda, snarare tvärt om. Kanske det är färgerna som är fel. De mjäkigaste och tristaste ska jag nog färga över och snart blommar vassen, borde passa på då.

Tackar Ika för bilden!

Annons

4 tankar på “Växtfärgad tröja

  1. Så fin! Jag tycker att växtfärgade garn är så fina, men jag har aldrig färgat själv, bara köpt på haantverksmarknader.
    Vilken tur du fick den färdig, det vore ju skadligt om den inte kom till användning!

  2. Läste någonstans att nålbindning är ett perfekt projekt för garnrester, kanske något värt att prova med de små bitar som är kvar?

    Gillar tröjan! Härliga färger 🙂

  3. Pingback: Stjäl tillbaka energin « Malins Mångahanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s