Hjälp mig inreda!

Tvååringen och fyraåringen ska få ett eget rum, både för lek och sömn. Jag surfar barninredning och hoppas vi ska kunna göra det bästa med de möbler vi har och vår ovilja mot att göra nya hål i hyresväggarna. Tanken är att barnens sängar ska stå i vinkel mot varandra i ett hörn och blåögt hoppas jag och fadern att nyhetens behag efter en tid ska avta och de kan somna lugnt utan att störa varandra. En liten oro gällande denna inte så lilla detalj gnager dock hos mig, så nu vill jag höra vad ni säger om syskon som ligger med huvudena i samma hörn (nåja, vad som är huvud- och fotända tenderar att variera, även under en och samma natt). Sängarna har en liten gavel, men det kan ju också vara extrakul enligt henne som tycker om att klättra och hoppa. Blir det bra, eller är det rent ut sagt korkat av oss att tro det ska fungera? En idé som dök upp idag vore att ställa en skärm, typ kontorsmellanvägg, mellan sängarna och klä in den med fint tyg. Eller blir det för klaustrofobiskt? Ett av barnen får ju då sas väggar på tre sidor runt huvudändan på sängen, även om skärmen inte går upp till taket. Vad tror ni och vad har ni för erfarenhet av att inreda barnrum? Jag vill gärna också höra om era bästa inspirationstips (och andra tips) när det gäller just barnrum, speciellt syskonrum.

2 tankar på “Hjälp mig inreda!

  1. Vi hade systrarnas småbarnssängar ändiändnär de delade rum fram till att de var ca 4 och 6 år, innan de övergick till våningssäng. De klättrade en hel del över gavlarna, men på det stora hela funkade det bra.

  2. Här funkar det bra :)! Dom har delat rum sedan dom var 1½ och 3½. Med gavel mot långsida sedan dom var ca 2 och 4. Förr hade vi en byrå för leksaker, det var jättebra, mycket lättare att hålla rent än ”öppna hyllor-förvaring”. Ikea har väldigt mycket bra lösningar till barnrum tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s