Klockarbarntunika

Klockarbarntunikan är stickprojektet som tog för länge och blev för dyrt. Vet inte riktigt vad som bromsat mig, men hela sommaren har det tagit. När jag valde garn ville jag ha något mjukt och färgstarkt, men bambu som jag hade i tankarna fanns bara i bleka färger. Valet föll istället på majsgarn (Teetee Poppari) och två nystan av varje färg inhandlades. När garnen var slut saknades ännu en rand i varje färg och det kändes lite surt att köpa tre dyra nystan för dryga tio centimeter. Men slutresultatet är jag mycket nöjd med, får bara än en gång konstatera att jag inte är tillförlitlig när det gäller att uppskatta garnåtgång.

Klockarbarntunikan är en modell som sågs här och där i bloggvärlden för ett par år sedan. Jag beställde mönstret, men stickade uppifrån och ner istället för tvärtom som i mönstret. Jag stickade också halskantningen i ett tillsammans med kanten i raglanöppningen och så gjorde jag hela tunikan längre. Bredden räcker bra och halshålet är så stort att knäppningen egentligen är onödig, men en vacker detalj som gör mycket för helheten. Det skulle ju gå att sticka knäppningen enklare och man behåller detaljen men skippar funktionen.

Popparigarnet är väldigt mjukt och skönt, men går lätt av så något slitstarkt garn är det inte. Inget att sticka byxor med. Det noppar väldigt och lämnar spår efter sig i famnen och där man suttit och stickat, men problemet lär försvinna efter första tvätten. Har själv inte testat om det stämmer ännu. Hann inte tvätta plagget före användning, eftersom jag sydde i knapparna kvällen före dotterns tvåårsdag (ni såg väg att hon visar hur mycket hon fyller?). Tillverkningen av Poppari lär upphöra, men ännu återstår för mig att hitta på något vettigt av de nästan tre nystan som jag har kvar.  

5 tankar på “Klockarbarntunika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s