Great weekend mitts

På jobbet är vi två som stickar på kafferasterna. Sen finns det några som alltid undrar vad vi har på gång, vill titta och känna och antagligen själva också skulle vilja sticka på pausen. På tisdag, mellan mitt rum och printern hejdas av Leena, som tar i min hand och utbrister: ”Vad har du på dig på händerna, får jag se?” Hon blev så överväldigande förtjust att jag nästan glömde hämta mina papper. På onsdag eftermiddag kommer Rauha in i mitt rum, säger: ”Jag hörde du har jättefina handledsvärmare, får jag se?” Leena dyker också upp igen och Rauha undrar försiktigt om jag stickar på beställning. Nästan så man blir lite generad. Det hela slutade med att jag skickade bilder och mönster åt dem, på dessa Great Weekend Mitts.

Mönstret finns hos Lick the light switch, och många inspirerande bilder hittas förstås på Ravelry. Jag var som vanligt ivrig att komma igång och läste inte mönstret till slut utan stickade snällt på så som det var beskrivet. När jag kommit nästan ända till slutet blev jag ändå lite bitter, varför sticka fram och tillbaka för att sedan sy ihop och dölja sömmen med knapplisten när man skulle kunna sticka runt på strumpstickor, slippa aviga maskor, slippa sy ihop och ändå kunna plocka upp maskor på precis samma sätt till knapplisten som bara är dekoration? Nåja, jag vet till nästa par, ifall det blir flera, att jag ska sticka runt istället, och till nästa stickning med mönster vet jag att jag ska läsa till slutet innan jag börjar. Lika glad som Leena och Rauha över de härliga färgerna är jag i vilket fall som helst och på eget bevåg stickar jag nu matchande sockor. Garnet är två olika färger Drops Fabel som jag växlat mellan efter humör. Mönstrade garner gör sig ofta bättre uppblandade med något annat, tycker jag, annars blir det lite för statiskt.

Annons

15 tankar på “Great weekend mitts

  1. HURRA! Jag har gillat de här halvvantarna sen jag såg mönstret första gången, men att göra dem i mönstrat garn så här är ju en snilleblixt! Jag som inte stickar sockor och har svårt för många mönstrade sockgarner fick plötsligt se vad de är till för! TOKSNYGGA!

  2. Pingback: 13. Great Weekend Socks « Malins Mångahanda

  3. Pingback: Första listan 2011 « Malins Mångahanda

  4. Pingback: Kofta till dottern « Malins Mångahanda

  5. Pingback: Liten mössa och stor mössa « Malins Mångahanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s