Claras handledsvärmare

Claras flätstickade handledsvärmare har länge funnits på min vill-sticka-lista och på jobbet är jag ofta i behova av varma muddar och halvvantar. Jag kämpar tappert med att minska på garnlagret och visst fanns det lämpligt garn till det här mönstret också. Av alla garner jag har tror jag det här är det äldsta av mina egna, bland de ärvda kan det givetvis finnas garner med ännu fler år på nacken. Novita Fauna hette det visst, 100 % ull, köpt 1993 eller 1994 på Prisma. Jag stickade min första tröja av det, patentstickad polotröja och stor som tröjorna var på den tiden, men ännu större eftersom stickningen blev lösare och lösare ju högre upp jag kom. Jag använde faktiskt tröjan i högstadiet och var väldigt stolt, men någongång efter millennieskiftet rev jag upp den och stickade en betydligt snyggare tröja till honom, som sen blev min make istället. Att det då blev en del garn över säger något om hur stor den första tröjan var. Nu är det inte mycket kvar, räcker kanske till en halv mössa eller en vante.

Det var ju om muddarna jag skulle blogga… Försökte först sticka med 5 mm stickor, men avbröt projektet efter några varv. Stod inte ut med metall-/plaststickorna, eftersom jag är bortskämd, och van, med att alltid använda bambustickor. Det gick några veckor innan jag köpte nya stickor och jag får skylla på dåligt minne då jag köpte 4,5 mm istället för 5 mm. Muddarna blev något trånga, så jag stickade tumkil istället för vanlig tumme, för att få dem lite bredare. Sist och slutligen kändes muddarna ändå för smala för mig, så jag gav bort dem till en vän med smalare händer. Fina blev de i alla fall och mönstret var välgjort. Det är ju inte Claras fel att jag tycker det är så svårt att räkna varv då man stickar flätor… Tack för mönstret, och den alltid så fina bloggen!

5 tankar på “Claras handledsvärmare

  1. Åh, ännu ett par sjukt snygga muddar! Om jag inte kommer igång med egen tillverkning av handledsvärmare inom de närmaste veckorna kan du räkna med att jag har ett par handledsvärmare mycket högt på julklappsönskelistan… 😉

  2. Fina! Och härlig blogg! Tack för din kommentar hos mig. Apropå iPhone-fodralet så har jag också upptäckt att ljussensorn inte hänger med. Med kindtryckningar som följd. (Jag är ingen novis på att virka, men däremot novis på teknik, ha ha)….
    Dessutom så borde jag ju ha gjort ett hål för kameran också. Sånt man lär sig på vägen. Trixa på du, så blr det säkert jättebra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s