10. Galet randiga vantar

När hösten kom blev det aktuellt att sticka vantar till barnen och hos storebror var behovet störst. Jag gjorde en djupdykning i garnlagret och kom upp med rött, orange, gult, blått och grönt. Randigt skulle det bli, så randigt det bara var möjligt. Ränderna är stickade i spiral, så att inga varvbyten syns men fem färger visade sig vara lite väl mycket att hålla reda på (titta på länken om du vill lära dig metoden). Kollegorna på jobbet roades av mitt garntrassel varje kaffepaus, men efter ett tag kom jag in i systemet och det gick riktigt bra. Men när jag kom till tummarna stötte jag på problem. De var för få maskor för att spiralmetoden skulle fungera och jag försökte istället med att förskjuta varvbytet med en maska varje varv. Resultatet blev ett ormbo av knöliga garnhopp som skulle samsas med den lilla tummen. Till slut gav jag upp och gjorde ett varv av varje färg i början på tummen och avslutade sedan med halva tummen röd. Tyvärr visade det sig att vantarna blev för små för storebror, så lillasyster fick dem istället. Har ju förr också sagt att en av fördelarna med två barn är att kläderna oftast nog passar på nåt av dem. Och när de här vantarna var klara var det bara att börja på ett till par till storebror.

Annons

4 tankar på “10. Galet randiga vantar

  1. Fina vantar! Kollade länken och fattade först ingenting, men det var ju inte så invecklat trots allt. 😉 Har aldrig provat denna teknik. Är nu inne i en vantperiod, så jag kanske ska prova. 🙂 Ha en trevlig helg!

  2. Vad häftigt! Måste testa tekniken någon dag…

    Med tanke på att ja brukar få till stånd en ordentlig härva av bara ett garnnystan får jag nog skärpa mig om jag tänker testa den tekniken… Igår satt jag 30 min och försökte reda upp ändan på mitt nystan — men då hade jag nog haft lite hjälp med att rådda till det 😉

    Kramar!

    • Jag hör jag borde komma och nysta åt dig. Har någon underlig drift som gör att jag har svårt att inte nysta om råddigt garn och det gäller även andras nystan. Framför allt andras, mina hinner sällan bli så kaotiska, av samma anledning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s