Julklapparna jag själv ville ha

Svärmor och svägerskan fick likadana julklappar den här gången och själv skulle jag gärna ha behållit den bruna. Det är alltså fodral för strumpstickor jag sytt till två av mina stickvänner. Som modell använde jag mitt eget som syrran sydde för länge sedan (i färger som tyvärr inte är lika rätt nu som då, insåg jag när jag sydde dehär) och snart ska jag nog göra ett lite mindre för virknålar åt mig själv. Principen är enkel, det finns 12 fack inuti och knytband runtom, som mellanlägg använde jag tunn fleece. Bilden som visar insidan är från det bruna fodralet, det röda har samma bruna tyg med små blommor inuti som fack och det röda med hjärtan bakom. I mitt eget fodral är stickstorlekarna inskrivna på facken, men svärmor och svägerskan fick istället fina stickmätare från Titityy fästa i fodralet.

Kanske virknålsfodralet är ett lämpligt projekt på vårt sy-lan, jag har nämligen nyss beställt ett helt set med bambuvirknålar i olika grovlekar och de är ju annars hemlösa då de kommer…

Annons

4 tankar på “Julklapparna jag själv ville ha

  1. Jag sydde ett lite likadant åt min syster till julen, men med plats för både långa och korta stickor. Jag borde laga ett eget åt mig också. Så lättsytt, men ändå fint. Du har ju så ljuvliga tyger du använder dig av. Var hittar du allt?

    • Tack! Benita, många av mina tyger kommer förstås från loppis. Till stickfodralen har jag använt två loppistyg (de bruna) medan det röda hjärtatyget och det vita med bruna blommor hittats i mammas gömmor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s