Mera candle flames

Jag har länge varit nyfiken på Marks & Kattens Eco Baby Ull Color, men inte hittat det någonstans. Lyckan var därför stor när jag fick två färger av garnet på juldagen och jag måste genast börja sticka något. Det fick bli halvvantar med Candle Flame-mönstret på, eftersom det var så roligt att sticka. Tumkilen gjorde jag genom att lägga in en till ”låga” och sedan fortsätta med rätstickning när lågan var som bredast. Efter tummen gjorde jag spetsen på en låga, tog ihop och fortsatte som vanligt på mönstret. Jag förstår att det här inte säger så mycket för den oinvigde, men om nån vill sticka något liknande kan det ju vara till hjälp. Halsvärmaren, eller tubhalsduken, är stickade med stickor 5 mm och de här med 3 mm. Jag prövade med lite olika bredd på mönstret på halvvantarna, men eftersom stickorna var så mycket tunnare blev det ändå bäst att göra mönstret lika brett som på halsvärmaren.

Men hur var garnet då? Mjukt och skönt, men jag tror jag ändå föredrar garn som är hårdare tvinnat. Ändå är det knappast sista gången jag stickar med ekoullen, den finns i många fina färger, kliar inte om man inte är känslig och är ju ändå ekologisk. Och nu när jag testat det här garnet är jag nyfiken på BC garns Semilla, som också är ekologisk ull.

4 tankar på “Mera candle flames

  1. Jättefina! Ska också prova på candle flames. Kom på att jag ”behöver” ett par halvvantar. Gillar också färgen! Har nu påbörjat ett par fingervantar i svart Fabel och mina chockrosa Norogarnrester så nästa projekt får vänta lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s