Perfekt pappapresent

”Det är ju färdigvalkat” sa pappa imponerad när jag stickade mina tvåändsvantar förra vintern. ”Är de till mig?” fortsatte han. Det är väldigt ovanligt att han kommenterar de stickningar jag håller på med när vi hälsar på hos föräldrarna fastän han är hantverksintresserad och förstår uppskatta arbetet som ligger bakom. Därför var ett par tvåändsvantar den givna presenten åt honom i slutet av förra året. Farsdag, födelsedag och jul kommer med några veckors mellanrum och varje gång är det lika svårt att veta vad han ska få.

Tvåändsvantarna är stickade av Novitas 7 Bröder-garn som ger en väldigt stadig tvåändsstickning med stickor 3 mm, men nästa gång vill jag nog prova med något tunnare garn. Kanske det då skulle gå lite smidigare och inte kännas så tungt som det ibland gör. I de här vantarna stickade jag för första gången ett strukturmönster med aviga maskor, roligt att tvåändsstickade aviga maskor lägger sig utanpå och ger en så tydlig struktur. Fascinerade. Tyvärr kan jag inte bjuda på någon bild där det syns bra.

5 tankar på “Perfekt pappapresent

    • Tja, själv rekommenderar jag inte Novita överhuvudtaget åt nån längre, men det är min personliga åsikt. Mitt lager av 7 bröder har minskat kraftigt (ni ska snart få se varför) och jag kommer nog inte att fylla på det. Det finns ju så många andra bra garner med bättre kvalitet och färgutbud!

  1. Har du kontaktat Novita för reklamation ? Önskar gärna se det du har råkat för med 7 Bröder.
    Visst det finns mycket och många garn att välja på, det ska finnas något som man tycker om att arbeta och titta/tycka om färdiga skapelsen.
    Hör gärna av dig om jag kan hjälpa dig ang missnöje med 7 Bröder garn.

    • Bland stickbekanta häromkring är det ett allmänt känt faktum att Novitas 7 bröder och Nallegarner var av bättre kvalitet tidigare, säg tio år sedan eller så. 7 bröder noppar och är ett rätt så strävt och hårt garn. Det håller bra som sockor, jo, men jag förstår inte varför någon vill sticka tröjor av det. Jag stör mig också på att det inte finns ett bra basfärgutbud, det varierar säsongsvis och är inte speciellt brett. Ursäkta att jag inte svarat tidigare, jag har av någon anledning missat din andra kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s