Tygfynd

Ett långt, handskrivet brev från min syster påminde mig om att en rapport från sommarutmaningen vore på sin plats. Hon har outsinliga lager av garn, tyger och pysselmaterial och det är alltid väldigt inspirerande att hälsa på och rota runt lite. När vi är där älskar jag att vara i hennes syrum och det börjar alltid klia i fingrarna. De enorma textila tillgångarna fick syrran att nappa på sommarutmaningen och nu när jag fått hennes rapport ska ni få min.

Det har gått riktigt bra att inte handla tyg eller garn sedan första maj, men ett välmotiverat undantag per månad betyder väl helt enkelt ett nytt tyg eller garn per månad, det är väl välmotiverat? När ett brunt påslakan ropade på mig från en loppishylla och det dessutom hade inverterade färger på baksidan kunde jag inte låta bli att ta med det hem. Jag är svag för kombinationen av två tyger i samma mönster men med färgerna tvärtom.

Det blommiga, orange tyget dök upp när vi städade på villan (det som många kallar sommarstuga) och det var ju verkligen ett fynd, tänk att ett så fint påslakan legat gömt i bäddsoffan! Men jag har ännu inte fått nån känsla för att sy något av det, så för tillfället använder jag det som det påslakan det är.

1 tanke på “Tygfynd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s